Ingrediënten Bibliotheek

Appels

Appels zijn lage glycemische index levensmiddelen die er naar streven om te helpen om de energieniveaus in evenwicht te houden, het optimaliseren van de verbranding van vet en het helpen bij het controleren van de eetlust.

Beta-Caroteen

Een voorloper van Vitamine A bij sommige soorten, beta-caroteen is verantwoordelijk voor de diep oranje kleur van sommige vruchten en groenten zoals wortelen. Beta-caroteen is een krachtige anti-oxidant die helpt bij het voorkomen van celschade dat veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Het helpt tevens bij het stimuleren van het immuunsysteem en helpt bij het bestrijden van typische symptomen van veroudering bij huisdieren, zoals verhoogde vatbaarheid voor ziektes en infecties.

Biet

Deze vezelbron bevat een wenselijke hoeveelheid oplosbare vezels, Het bevordert een goede stoelgang en een optimale spijsvertering.

Boerenkool

Boerenkool bevat één van de hoogste niveaus aan antioxidanten en is een goede bron van vitamine C, ijzer en calcium, samen met vele andere voedingsstoffen. Boerenkool is ook een krachtige super-food met toenemende populariteit vanwege de hoge voedingswaarde.

Bosbessen

Bosbessen worden gekweekt in British Columbia en zijn krachtige natuurlijke antioxidanten. Bosbessen zijn belangrijk om het immuunsysteem te stimuleren en hebben een gunstig effect op het hart en de gezondheid van de huid.

Bramen

De bramen worden gekweekt in British Columbia en zijn krachtige natuurlijke antioxidanten. Bramen zijn belangrijk om het immuunsysteem te stimuleren en hebben een gunstig effect op het hart en de gezondheid van de huid.

Broccoli

Rijk aan vezels, vitamine C en calcium. Broccoli draagt bij aan een algehele goede gezondheid.

Bruine rijst

Een zeer goed verteerbare energiebron die een geweldige smaak heeft. Goed voor de spijsvertering en ideaal voor dieren met een gevoelige maag.

Calciumcarbonaat

Een bron van calcium, een belangrijk mineraal dat voornamelijk geassocieerd wordt met botten, tandenvorming, spiersamentrekking, normale zenuwfunctie en de beweging van voedingsstoffen in de cellen.

Cellulose

Gevonden in de meeste planten, cellulose toont een krachtig waterhoudend vermogen. Draagt bij aan een goede ontlasting en het bevordert de doorvoer van het voedsel door de darmen. Deze natuurlijke vezels helpen bij het effectief bewegen van haar door het spijsverteringskanaal, waardoor het terugdringen van haarballen bij katten versterkt wordt.

Choline Chloride

Choline wordt gewoonlijk aangevuld in de vorm van choline chloride. Choline is een component van celmembranen en is nodig voor zenuw functies in het lichaam. Choline kan worden geproduceerd door de meeste soorten, maar niet in de voldoende hoeveelheid om de behoeften van uw huisdier te waarborgen.

D-Calcium pantothenaat

Een bestanddeel van co-enzym-A, pantotheenzuur is essentieel voor het metabolisme van eiwitten, koolhydraten en lipiden. Het is betrokken bij bijna elke traject van de energiestofwisseling. Ook essentieel voor de goede werking van enzymen die betrokken zijn bij de synthese van vetzuren (cruciaal voor de gezondheid van de huid).

DL-Calcium fosfaat

Een bron van calcium en fosfor, fosfor is een belangrijk mineraal in verband met bot- en tand-vorming, energiemetabolisme, celmembraanstructuur en is betrokken bij verscheidene enzymsystemen. Calcium is ook essentieel voor bot- en tandvorming, spiersamentrekking, goede zenuwfunctie en de beweging van voedingsstoffen in de cellen.

DL-Methionine

Een essentieel aminozuur dat belangrijk is voor een zezonde huid, vacht, ogen en hart.

Eend

Eend is een grote bron van eiwitten en biedt omega-3 en omega-6 vetzuren.

Erwten schillen

Een bron van vezels die helpt met de darmfunctie en voldoet aan vermindering van de vorming van haarballen.

Fles pompoen

Fles pompoen is een uitstekende bron van vezels, vitamine C en kalium, daarnaast helpt pompoen de eetlust te reguleren.

Forel

Forel is een rijke bron van eiwitten, B-vitaminen en essentiële mineralen.

Frambozen

Frambozen worden geteeld in British Columbia en zijn krachtige natuurlijke antioxidanten. Frambozen zijn belangrijk om het immuunsysteem te stimuleren en hebben een gunstige effect op het hart en de gezondheid van de huid.

Gedroogde rozemarijn

Krachtige antioxidanten met een gunstige invloed op de spijsvertering. Rozemarijn is één van de meest krachtige antioxidanten in de natuur en wordt gebruikt in de stabiliteit van diverse natuurlijk onderhouden ingrediënten en voedsel voor huisdieren. Sommige onderzoekers zeggen dat rozemarijn een rol speelt in het voorkomen van een opgeblazen gevoel.

Gember

Gember bevat eigenschappen die helpen bij de spijsvertering en bloedfiltering.

Gevogelte zonder bot

Een grote bron van eiwitten (die heerlijke smaakt), essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die bijdragen aan een evenwichtige en volledige voeding. Dit komt uit een CFIA geinspecteerde faciliteit, deze ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en stimuleren de spierontwikkeling en vitaliteit.

Ginkgo

Ginkgo heeft diverse farmacologische werkingen. Het is een anti-oxidant met een opruimend effect van vrije radicalen en het stimuleerd de bloedsomloop. Aangenomen wordt dat Ginko de bloedsomloop en circulatie in de hersenen verhoogt, waardoor het een belangrijk ingrediënt is om afname in de cognitieve functie te voorkomen.

Glucosamine

Een bouwsteen voor gewrichtsweefsel, supplementatie van glucosamine voorkomt gewichtsproblemen en draagt bij aan gezonde kraakbeenweefselontwikkeling, door het stimuleren van synthese van nieuw kraakbeen. Glucosamine is afkomstig uit chitine, een verbinding die wordt gevonden in hoge concentraties in schelpen van mariene schaaldieren.

Granaatappel

Een super-food rijk aan antioxidanten en een natuurlijke bron van vitamine C en vitamine K.

Groene erwten

Groene erwten zijn lage glycemische index-levensmiddelen die helpen om energieniveaus in evenwicht te houden, en helpen ze bij het optimaliseren van de verbranding van vet en het beheersen van een gezonde eetlust.

Groene thee bladeren

Een Krachtige antioxidant DAT Het immuunsysteem ondersteunt en Helpt bij orale Gezondheid deur Het onderdrukken van bacteriegroei en Het Geven van Een frisse adem.

Groenlipmosselen

Nieuw-Zeelandse groenlip mossel is a natuurlijke bron van chondroïtine. Het bevat ook een unieke mix van essentiële vetzuren. Groenlip mossel bevordert gezonde gewrichten en kraakbeen en verbeterd de mobiliteit.

Haringvismeel

Een voedselrijke eiwitbron van omega-3 vetzuren.

Havermout

Een hoge kwaliteit koolhydratenbron van energie die rijk is aan vitamine-B.

Hele eieren

Een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en essentiële vetzuren die een heerlijke smaak toevoegen. Eieren zorgen voor een evenwichtig en compleet aminozuurprofiel die de groei en de spierontwikkeling bevorderen.

IJzer proteinaat - Ferrosulfaat

Proteinaat / sulfaat een bron van ijzer. ijzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen verantwoordelijk voor zuurstoftransport en spierweefsel. IJzer is eveneens een cofactor in vele biochemische reacties

Inuline

Een prebiotica dat helpt bij een gezonde spijsvertering.

Kaliumcarbonaat

Een mineraalbron van kalium dat helpt om de zuur-basis in evenwicht te houden.

Kaliumchloride

Een bron van kalium en choloride. Kalium, samen met andere mineralen, zorgt voor de juiste vochtbalans en reguleert de juiste werking van het hart en de bloeddruk. Kalium speelt ook een belangrijke rol in de energiestofwisseling.

Kalkoenvlees

Kalkoen heeft meer eiwit per gram en is minder vet dan kip en bevat selenium, dat helpt bij de gezondheid van het immuunsysteem.

Kamille

Rijk aan flavonoïden. Kamille beperkt reisziekte en problemen met de spijsvertering, daarnaast kalmeert het bij angst. Sommige onderzoeken geven aan dat kamille ook effectief is in het verminderen van gasvorming.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn een uitstekende bron van eiwitten en bevatten veel onoplosbare en oplosbare vezels. Kikkererwten scoren laag op de glycemische index-schaal, die een goed graan-vrij alternatief zijn. Kikkererwten zijn rijk aan mineralen en vitaminen zoals foliumzuur, die wordt geassocieerd met de cardiovasculaire gezondheid.

Kippeneiwit

Een bron van eiwitten. 

Kippenvet

Een bron van hoge kwaliteit vetzuren en energie die veel linolzuur bevatten, Een bron van omega-6 vetzuren.

Kippenvleesmeel

Gemaakt door het koken van vers kip, met uitzondering van de veren, kop, poten en ingewanden. Tijdens het kookproces wordt het water uit het vlees verwijderd en concentreert het eiwit. Dit voedingsstof-dichte product is een uitstekende bron van gemakkelijk verteerbare en hoogwaardige eiwitten die voldoet aan een evenwichtig aminozuurprofiel. Het heeft een geweldige smaak waar huisdieren van houden met alle goede voedingswaarden om de spierontwikkeling en vitaliteit te bevorderen.

Koolzaadolie

Koolzaadolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de zaden van koolzaad. Een brond die rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen.

Koper sulfaat - Koper proteinaat

Een bron van koper, koper is cruciaal voor de ijzerabsorptie, rode bloedcellen activiteit en integriteit van bindweefsel. Koper is betrokken bij vele biochemische reacties in het lichaam. Koper proteinaat het gecheleerde vorm van koper of simpelweg koper gebonden aan een eiwit fragment, waardoor het stabieler en makkelijker voor het lichaam te absorberen is.

Kurkuma

Een kruid dat helpt bij de spijsvertering en de doorstroming van gal stimuleert.

L-CARNITINE

Een natuurlijk voorkomende stof, betrokken bij de vetzuurmetabolisme die mager spierweefsel bevordert. Heeft in het bijzonder een gunstig effect in periodes van gewichtsreductie.

Lam

Een hoogwaardige eiwit bron die essentiële aminozuren voorziet in de opbouw van spieren. Goed verteerbaar, ook een grote bron van essentiële vetzuren, vitamine en mineralen die essentieel zijn voor spierontwikkeling, conditie van de vacht en energie. geweldige smaak waar huisdieren van houden. zacht voor het spijsverteringsstelsel

Lamsvlees

Een hoge kwaliteit eiwitbron die voorziet in essentiële aminozuren voor de spieropbouw. Goed verteerbaar en een grote bron van essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de spierontwikkeling, vacht en energie. Geweldige smaak waar huisdieren van houden en mild is voor de spijsvertering.

Lijnzaad

Een rijke bron van omega-3 vetzuren, die het immuunsysteem stimuleert en draagt bij aan een gezonde huid en glanzende vacht. Lijnzaad bevat ook essentiële vitaminen en mineralen.

Linzen

Linzen zijn een voedselrijk, laag glycemisch voedsel dat weinig invloed op de bloedsuikerspiegel heeft.

Luzerne

Eén van de beste bronnen van chlorofyl, luzerne een natuurlijke ademverfrisser, rijk aan vitaminen en mineralen en een bron van voedingsvezels.

Manganese proteinate, Manganous oxide

Een bron van mangaan. Mangaan is betrokken bij vele biochemische reacties, zoals koolhydraten en aminozuurmetabolisme en vetzuursynthese. Mangaan is essentieel voor normale groei en normale reproductie. Mangaan proteinaat is het gecheleerde vorm van mangaan, of gewoon mangaan gebonden aan een eiwitfragment, waardoor het stabieler en gemakkelijker is voor het lichaam te absorberen.

Mengsel van plantaardige bijproducten

Een mengels van natuurlijke producenten zoals sla (een bron van viataminen en eiwitten) en waterkers (een rijke bron van vitminen en ijzer).

Natrium seleniet

Een bron van natrium en selenium. Selenium werkt met Vitamine E als integraal onderdeel van het antioxidantensysteem. Selenium is ook essentieel voor enzymatische activiteiten. Natrium onderhoudt, samen met kalium, een goede vochtbalans en regelt de juiste hart- en zenuwfunctie en de bloeddruk.

Natuurlijke kiparoma

Kip dat wordt gebruikt als smaakversterker.

Natuurlijke smaak

Een natuurlijke bron van smaken

Oceaan forel vismeel

Forel is een uitstekende bron van eiwitten, vitamine B en Mineralen.

Ontbeende lam

Een hoge kwaliteit eiwitbron die essentiële aminozuren voorziet ter behoeve van de spieropbouw. Goed verteerbaar, een grote bron van essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de spierontwikkeling, vacht en energie. Een geweldige smaak waar huisdieren van houden en mild voor het spijsverteringsstelsel.

Parelgerst

Een koolhydraatbron van energie en vezels

Pepermunt

Pepermunt kalmeert de maag en verbetert de spijsvertering. Pepermunt wordt ook gebruikt als een ademverfrisser en smaakversterker, die is ontstaan uit etherische oliën, in het bijzonder menthol.

Peterselie

Peterselie is bekend om zijn bloed zuiverende, diuretische eigenschappen en ondersteuning van de vitale organen. Peterselie helpt bij de spijsvertering en draagt bij aan de mondgezondheid. (als een diurecticum) Peterselie helpt om overtollig water in het lichaam te verwijderen en spoelt de nieren.

Plantaardige eiwitten

Een natuurlijke bron van eiwitten,dat ook calsium bevat. Plantaardige eiwitten zijn goed voor de verstevingen en onderhouding van de botten.

Pompoen

Bevat veel vezels en helpt bij de spijsvertering.Daarnaast bevat het vitamine C en kalium, het help het bij het reguleren van de eetlust. 

Psylliumvezel

Een oplosbare vezel met het vermogen om een gel te vormen, waardoor de darm gesmeerd wordt en de spijsvertering van het darmkanaal bevordert. Psylliumvezel wordt gedeeltelijk gefermenteerd in de darm en heeft een positieve invloed op de verteerbaarheid en voedingssamenstelling door de gunstige microflora in de darm. Psyllium wordt ook effectief gebruikt bij gewichtsbeheersing voor dieren met overgewicht.

Pyridoxine hydrochloride

Ook bekend als vitamine B6, pyriodoxine is a co-enzym dat een belangrijke rol bij eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling speelt. Het is betrokken bij het metabolisme van aminozuren, afbraak van glycogeen en productie van neurotransmitters. Vitamine B6 helpt ook bij preventie van oxalaat-kristalvorming bij katten.

Quinoa

Een soort voedsel dat steeds populairder wordt, dit komt onder andere doordat quinoa geen graan is! Quinazaden zijn glutenvrij, bevatten veel eiwitten, is rijk aan voedingsstoffen en scoren een lage glycemische index. Quinoa wordt vaak super-food genoemd, dit komt doordat het een zeer verteerbare bron van vitaminen en mineralen is zoals calcium, fosfor, ijzer, vitamine E, foliumzuur en beta-caroteen. Quinoa is een superieure eiwitbron vanwege zijn optimale aminozuurgehalte en volledig aminozuurprofiel.

Riboflavine

Ook bekend als vitamine B2, riboflavine is vereist for koolhydraten-, eiwit- en vetmetabolisme. Het is ook betrokken bij cellulair gebruik van zuurstof en een goede groei. Riboflavine bevordert ook enkele antioxidant werkingen en is essentieel voor een goede stofwisseling.

Rijst

Een zeer goed verteerbare energie bron die geweldige smaak geeft. zacht voor de spijsvertering en ideaal voor de dieren met een gevoelige maag

Selderiezaad

Selderijzaden zijn effectieve urineafdrijvers die een gezond vloeistofpeil onderhouden.

Sodium bicarbonate

Een bron van natrium die essentieel is voor gezonde cellen.

Spinazie

Een rijke bron van antioxidanten en essentiële vitaminen en mineralen. Spinazie is een natuurlijke bron van vitamine K en is van belang voor de bloedstolling.

Spliterwten

Spliterwten zijn een uitstekende bron van eiwitten. Spliterwten zijn laag op de glycemische index schaal, een goede graan-vrij alternatief. Spliterwten zijn rijk aan mineralen en vitaminen, daarnaast bevat het ijzer wat goed is voor de doorbloeding.

STPP

Ook bekend als Natrium tripolyfosfaat, STPP zondert calcium moleculen af om te voorkomen dat ze neerslaan op de tanden en beperkt daardoor de vorming van tandplak en tandsteen.

Taurine

Belangrijk aminozuur, speciaal voor katten. Essentieel voor goede ogen, de hartontwikkeling en het onderhoud hiervan.

Tomaten bijprodukten


Een bron vol met vitaminen en Mineralen, including vitamine A, B1, B3, B6 en vitamine C en K
 

Veenbessenmeel

Een natuurlijke urine zuurvormer die bijdraagt tot het verminderen van het optreden van bacteriële infecties (door te voorkomen dat bacteriën gaan vastzitten in de blaaswand) door het uitplassen van de bacteriën tijdens het plassen.

Vitamin B9

Het deksel van het vitamine B-complex. Ook wel Foliumzuur genoemd en is betrokken bij de synthese van moleculen die DNA omvatten, die nodig zijn voor het aminozuurmetabolisme en rode bloedcellensynthese. Het is essentieel voor een goede groei en optimaal functioneren van het zenuwstelsel en beenmerg.

Vitamine A

Deze vet-oplosbare vitamine komt voor in de vorm van Retinol (van dierlijk oorsprong) en vitamine A precursoren, namelijk carotenoïden (van plantaardig oorsprong). Vitamine A is essentieel voor het gezichtsvermogen, normale groei en weefseldifferentiatie. De beta-caroteen vormt een belangrijk antioxidant om de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

Vitamine B1

Thiamine wordt betrokken in eiwit- en koolhydraatmetabolisme door zijn co-enzym functie, door het activeren van verschillende enzymen. Thiamine is van cruciaal belang bij de afbraak van glucose voor de productie van energie.

Vitamine B12

Vitamine B12 verwijst naar een groep kobalt bevattende moleculen genaamd cobalaminen. Vitamine B12 is nodig voor een normale DHA-synthese, de zenuwfunctie en de eiwitmetabolisme. Vitamine B12 is ook nodig om rode bloedcellen te produceren en is belangrijk bij het voorkomen van bloedarmoede.

Vitamine B7

Een wateroplosbaar lid van het vitamine B complex. Biotine is een onderdeel van verscheidene enzym-systemen en is nodig voor de groei van verschillende lichaamsfuncties. Het is essentieel voor de metabolisme van vetten, koolhydraten en eiwitten. Biotine is betrokken bij vetzuursynthese, energiemetabolisme en de synthese van aminozuren en glucose. Biotine levert ook een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de huid en het haar.

Vitamine C

Ook bekend als ascorbinezuur, Vitamine C bevat antioxidante mogelijkheden om de cellen te beschermen tegen oxidatie. Vereist voor de productie van callogeen, de gezondheid van tand en tandvlees. Vitamine C is ook cruciaal voor de regeneratie van vitamine E en helpt bij de ijzerabsorptie.

Vitamine D

Een vetoplosbaar vitamine, essentieel voor de mineralenbalans in het lichaam. Het is nodig voor een goede opname van calcium en fosfor in de darmen. Door heropname door de nieren helpt het de botten te versterken. Vitamine D helpt de normale groei te bevorderen en is goed voor gezonde tanden en botten.

Vitamine E

Verkrijgbaar in twee verschillende soorten, tocoferol en tocotriënolen. Alfa-tocoferol is de meest biologisch actieve van deze natuurlijke vitamine E bronnen. Een belangrijke antioxidant dat vetmoleculen en vetoplosbare vitamines beschermd tegen oxidatie. Vitamine E is ook betrokken bij bescherming van het membraan en werkt synergetisch met andere antioxidanten zoals vitamine C en beta-caroteen.

Vitamine K

Vetoplosbare vitamine essentieel voor een goede bloedstolling. Verkrijgbaar in synthetische vorm of natuurlijke vorm. Vitamine K  is essentieel voor de synthese van protrombine, een eiwit dat oplosbaar fibrinogeen omzet in onoplosbare fibrine, een belangrijk bestandsdeel van bloedstolsel. Nutram recepten gebruiken alleen natuurlijke Vitamine K zoals bijvoorbeeld spinazie.

Vitaminen & Mineralen

Veel ingrediënten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Gezuiverde vormen worden meestal aangeboden in het dieet, zodat aan de dagelijkse behoeften van uw huisdier worden voldaan. Alle Nutram diëten zijn 100% compleet en uitgebalanceerd zodat er geen extra supplementen nodig zijn.

Witlofwortel

Een bron van inuline (fructo-oligosacchariden of FOS), een prebiotische vezels die darm activiteit stimuleert en bevordert een gezonde spijsvertering door het stimuleren van de groei van goede bacteriën in de darmflora.

Worteltjes

Wortelen zijn rijk aan antioxidanten en bevatten beta-caroteen.

Yucca schidigera

Yucca Schidigera Helpt bij Het verminderen van de kattenbakgeuren vanwege de Natuurlijk voorkomende saponinen sterven de ammoniakvorming in de ontlasting en urine Beperkt, hierdoor Wordt de Productie van onaagename Geuren verminderd.

Zalm

Een Canadese bron van zalmmeel en zalmolie, rijk aan omega vetzuren, wat ook DHA bevat. belangrijk voor de hersenen- en ogenontwikkeling bij pups en kittens. Zalm en zalmolie zorgen voo veel smaak, helpen het immuunsysteem te stimuleren en dragen bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht.

Zalmmeel

Canadese zalmmeel bied zeer verteerbare en hoogwaardige eiwitten die worden gekookt en gemalen tot een fijne consistentie die voldoen aan het evenwichtig aminozuurprofiel.

Zalmolie

Een Canadese bron van zalmolie, rijk aan omega-vetzuren waaronder DHA, dat belangrijk voor de hersen- en ogenontwikkeling is bij jonge dieren. Zalmolie helpt bij ook het stimuleren an het immuunsysteem en Draagt bij aan een gezonde huid en glanzende vacht.

Zeewier

Zeewier is een natuurlijke bron van jodium en is zeer rijk aan vele spoorelementen.

Zeezout

Ook bekend als natriumchloride. Zout is een van de belangrijkste bronnen van natrium wat cruciaal is voor de balans van vloeistoffen in het lichaam. Zout wordt toegevoegd aan voedsel voor huisdieren om een goede aanvulling van natrium en chloride, twee essentiële voedingsstoffen, te waarborgen en om de AAFCO richtlijnen te volgen.

Zink protenaat - Zink oxide

Een bron van zink. Zink is betrokken bij diverse biochemische reacties in het lichaam, van eiwitsynthese DNA metabolisme. Essentieel voor een goede groei, gezonde huid en vacht. Zink ondersteunt goede immuunfuncties en de productie van antilichamen en witte bloedcellen. Zink proteinaat is het gecheleerde vorm van zink of gewoon zink gebonden aan een eiwitfragment, waardoor het stabieler en gemakkelijker voor het lichaam te absorberen.
 

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht.

Wat is uw Nutram Nummer

klik hier om nu te ontdekken