Veelgestelde vragen

Dit is een korte lijst met de meest gesteld vragen. Voor meer informatie over Nutram kunt u contact met ons opnemen.

Wat is Nutram?

Nutram is een particulier Pet Wellness bedrijf, met een visie die de hoogste prioriteit aan voeding geeft ten opzichte van de Holistic Pet Wellness levensstijl. We produceren onze voedingsmiddelen met alleen de hoogste kwaliteit en met enkel natuurlijke ingrediënten in onze Canadese facilitiet, Elmira Pet Products.

Wat is Elmira Pet Products (EPP)?

EPP is een particulier Canadees bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat, met meer dan 30 jaar ervaring in de productie van dierenvoeding. Het heeft zijn hoofdkantoor en de fabriek in prachtig landelijke en ongerepte Elmira, Ontario en produceert Nutram.

Wat is het verschil tussen Nutram Sound, Ideal en Total?

Allereerst, wat gebruikelijk is onder alle Nutram recepten is, is dat ze van nature geconserveerd zijn en gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Alle recepten bevatten verteerbare eiwitten uit ontbeend écht vlees zoals kippenvlees, lamsvlees en zalm. De recepten bevatten ook natuurlijk voorkomende vezels van verse groente en fruit voor het genezen en onderhouden van uw huisdier z'n maag-darmstelsel en voor een maximale opname van voedingsstoffen. De natuurlijke plantenextracten bevorderen een maximale voedingswaarde. Er wordt nooit maïs, tarwe, aardappel of soja toegevoegd.

Nutram Sound Balanced Wellness® - natuurlijke, holistische en gebalanceerde voeding voor elke levensfase

Nutram Ideal Solution Support® - natuurlijke en holistische voeding dat specifieke gezondheidsbehoeftes ondersteunt

Nutram Total Grain-Free® - natuurlijke en holistische voeding dat tegemoet komt aan huisdierouders die zoeken naar een complete voeding dat graanvrij is en enkel lage glycemische ingredïenten bevat

Waarom Nutram anders is ten opzichte van andere merken in de markt?

Er zijn veel goede alternatieven in deze markt, wat maakt Nutram zo opvallend?:

  • Onze Optimum Combinations™ zorgen ervoor dat uw huisdier de maximale voedingswaarde van elk ingrediënt krijgt, PLUS de voordelen van hun combinatie
  • We hebben het bereikt met onze gecertifiseerde holistische voedingsdeskundigen die zorgvuldig onze recepten hebben samengesteld, door de kracht van de natuur samen te voegen met speciale specifieke ingrediënten.
  • Door de voeding te bereiden in onze facaliteiten onder een streng kwaliteitscontroleproces
  • En door het gebruik van onze expertise om natuurlijke, kunstmatige conserveringsvrije en hormoonvrije kwaliteit en gezonde ingrediënten te kopen. Check onze lijst met gezonde verse eiwitten, koolhydraten met een lage glycemische index, vruchten, bessen en groenten in de Ingrediënten Bilbiotheek.
  • Recepten die helpen bij het ondersteunen van een goede spijsvertering verhoogt de opname van voedingsstoffen, activeert het immuunsysteem en helpt het totale welzijn van uw huisdier
  • Er worden nooit toegevoegingen gedaan in de voeding dat u niet zou willen zoals: hormonen, maïs, tarwe, aardappelen of soja.
Komt de bron uit China?

Nee, we hebben de bron niet uit China en onze ingrediënten zijn volledig openbaar. We zijn er trots op om te zeggen dat "wat er op de verpakking staat - zit ook in de verpakking".

Waarom is jullie voeding duur?

Onze prijs is in lijn met andere natuurlijke producten. Wij geloven dat wij een eerlijke prijs berekenen voor ingrediënten die we hebben en de voordelen die ze bieden. We bezuinigen niet met het inkopen van ingrediënten, we willen alleen kwaliteit bieden en spelen dus geen spelletjes. Wat er op de verpakking staat - zit in de verpakking.

Ik heb gehoord dat Elmira Pet Products (EPP) ook andere merken produceert. zijn alle huisdiervoeders in wezen hetzelfde?

Wij zijn trots op onze kwaliteit en goede fabricage, andere bedrijven erkennen dit door te vragen of EPP wil produceren voor hen. Hierdoor kunnen wij de productiekosten laag houden, waardoor het in de prijs gunstiger wordt voor u. Met onze ingrediënten en een kleiner productieproces zou de prijs van Nutram anders veel hoger zijn.

Elke productiebatch bij EPP wordt geproduceerd volgens de exacte specificaties. Nutram is heel anders door de Optimum Combinations® recepten, die bieden uw huisdier namelijk alle voordelen van daadwerkelijk holistische voeding.

Waarom heeft Nutram haar recepten aangepast?

Bij Nutram willen we de beste voeding maken die een huisdierouder vraagt. Als de holistische voedingskennis evolueert dan doen onze recepten dat ook. Onze nieuwe recepten zijn geformuleerd op basis van de filosofie van de beste voeding, gebaseerd op een stabiele holistische basis. Al onze recepten bieden natuurlijke, evenwichtige en complete voeding met ingrediënten die je huisdier volledig voeden. dit in combinatie met de maximale voordelen van onze Optimum Combinations™.

Wat zijn Optimum Combinations™ en hoeveel zijn er?

Optimum Combinations™ zijn combinaties van voedingsstoffen die in onze gezonde ingrediënten zitten om uw huisdier de voordelen te bieden van complete en uitgebalanceerde voeding. Er zijn 19 Optimum Combinationsare Combinations™ in onze nieuwe recepten:

Optimum Combinations™

Effect

Kalkoen + Kamille = Rustgevend Effect
Lam + Pompoen = Betere Spijsvertering
Hele Eieren + Quinoa = Spierkracht
Zalm Olie + Lijnzaad =

Cognitive Ontwikkeling

Glanzende Vacht

Gezonde Vacht

Zalm Olie + Rosemarijn = Immuniteit Boost
Zalm Olie + Groen Lip Mosselen = Verbeterde Mobiliteit
Zalm Olie + Kurkuma =

Verbeterde Mobiliteit

Immuniteit Boost

Blauwe bessen + Zwarte bessen = Immuniteit Boost
Cranberries + Selderij Zaden = Gezonde Blaas
Groene Lip Mosselen + Lijnzaad = Verbeterde Mobiliteit
Granaatappel + Groene Thee = Immuniteit Boost
Cichorei Wortel + Pepermunt = Betere Spijsvertering
Boerenkool + Pepermunt = Natuurlijke Detox
Granaatappel + Kurkuma = Immuniteit Boost
Pompoen + Cichorei Wortel = Betere Spijsvertering
Pompoen + Gember = Betere Spijsvertering
Granaatappel + Frambozen = Immuniteit Boost
Spinazie + Kamille = Rustgevend Effect
Lijnzaad + Kurkuma = Immuniteit Boost

Waarom heeft Nutram maïs verwijderd uit hun recepten?

Onze nieuwe Nutram Sound, Ideal en Total zijn lijnen die ervoor zorgen dat uw huisdier alle voordelen van natuurlijke ingrediënten krijgt, zonder ingrediënten die u niet wilt. Mais biedt volgens ons onvoldoende toegevoegde waarde voor uw huisdier.

Moet mijn kleine hond normale of mini graan-vrije brokken eten?

Het is volledig aan u en uw hond, sommige kleine honden kauwen graag op grotere brokken en andere hebben de voorkeur voor kleine brokken. Nutram biedt u beide opties.

Mijn hond / kat heeft struvietkristallen, welk voedsel raden jullie aan?

Als uw hond of kat een medische aandoening heeft, raden we u aan om uw dierenarts te raadplegen. Omdat alleen zij u kunnen voorzien van medisch advies. We zijn ook blij om u te informeren dat we heerlijke voeding hebben om de blaas van uw kat gezond te houden. Kijk voor de voordelen van een gezonde blaas naar de zeshoek op de voorkant van uw zak.

Moet ik een periode van overgang tussen de oude en nieuwe nutram recepten aanhouden?

Ja, met een overgang zal altijd rekening moeten gehouden worden wanneer je van voeding wisselt. Dit geeft uw huisdier de kans om aan de nieuwe ingrediënten te wennen en het goed te verteren, terwijl evt. maagklachten worden geminimaliseerd.

Wat voor overgangsperiode raden jullie aan om te schakelen naar Nutram?

Het is belangrijk om uw huisdier de tijd te geven om zich aan te passen naar de nieuwe voeding, zodat het niet te overbelastend is voor hun spijsverteringsstelsel. De overgangsperiode zal ergens tussen de 7 en 14 dagen duren, afhankelijk van hoe gevoelig uw huisdier is. Voor de eerste twee dagen moet u slechts 10% Nutram voeding gebruiken van zijn totale portie. Als er geen veranderingen komen in de stoelgang van uw huisdier zoals consistentie of frequentie, verhoog dan de verhouding naar 20%. Als er wijzigingen worden genoteerd verminder de verhouding dan terug naar 10% en geef wat meer tijd aan uw huisdier om zich aan te passen, voordat u verder gaat met de geleidelijke invoer van het nieuwe recept. Als er wordt overgestapt van een graan gebaseerd naar een graan-vrij recept, houdt dan standaard een periode van 2 weken aan.

Zijn er dierproeven uitgevoert tijdens de ontwikkeling van Nutram?

Nutram is gepassioneerd om het juiste ding te doen. Om deze reden voeren we geen invasieve procedures of studies op dieren uit. Ons doel is om de beste voeding te geven aan uw huisdier die ervoor zorgt dat ze hun levenlang gelukkig zijn.

Voor de prestaties van elke recept, maakt Nutram gebruik van niet-invasieve smakelijkheid en verteerbare voorproeven, samen met geselecteerde fokkers, gerenommeerde bedrijven en huisdieren van onze eigen werknemers.

Wij zijn van mening dat "het juiste doen" inhoud om alle dieren zo te behandelen als onze eigen geliefde huisdieren.

Hoe kan ik mijn brokjes het best bewaren?

U moet uw Nutram voeding binnen opslaan in een koele en donkere plaats. Wij raden u aan de orginele verpakking te gebruiken, mits deze nog in goede staat is waardoor hij lucht dicht kan worden afgesloten. Een andere manier om uw brokken te bewaren is door een plastic hersluitbare ton te gebruiken. Het opslaan van uw Nutram voeding via deze manier is de beste manier om de voeding vers te houden. Langdurige blootstelling aan hogere temperaturen en direct zonlicht verhoogt de oxidatie en vermindert de kwaliteit van de voeding.

Wat is het verschil tussen gechelateerde en niet - gechelateerde mineralen ?

Mineralen zijn anorganische verbindingen, deze essentiële voedingstoffen zijn nodig voor een groot aantal functies in ons lichaam. Deze combinatie van een anorganisch molecuul en een organisch molecuul is bekend als chelatie. Bepaalde pure mineralen zijn moeilijk voor een hond of kat om te absorberen, deze niet geabsorbeerde mineralen komen vervolgens via de ontlasting weer naar buiten. Wanneer mineralen worden gecombineerd met een organisch molecuul zoals aminozuur of complexe suikers worden ze een verbinding. Gechelateerde mineralen verbeteren de absorptie van bepaalde mineralen als gevolg van hogere biologische beschikbaarheid.

Mijn huisdier had voorheen ______________, welk recept raden jullie aan van de nieuwe Nutram?

Honden Recepten

OUDE Nutram Recepten

NIEUWE Nutram Recepten

Nutram Adult Dog

S6 Nutram Sound Balanced Wellness® Adult Natural Dog Food

T23 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Dog Food

T25 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Dog Food

Nutram Lamb & Rice Dog

S9 Nutram Sound Balanced Wellness® Adult Lamb Natural Dog Food

T26 Nutram Total Grain-Free® Lamb and Legumes Natural Dog Food

Nutram Large Breed Adult Dog S8 Nutram Sound Balanced Wellness® Large Breed Adult Natural Dog Food
Nutram Large Breed Puppy S3 Nutram Sound Balanced Wellness® Large Breed Natural Puppy Food
Nutram Puppy S2 Nutram Sound Balanced Wellness® Natural Puppy Food
Nutram Senior Dog S10 Nutram Sound Balanced Wellness® Senior Natural Dog Food
Nutram Allergy Care Dog I20 Nutram Ideal Solution Support® Sensitive Skin, Coat and Stomach Natural Dog Food
Nutram Small Breed Adult Dog

S7 Nutram Sound Balanced Wellness® Small Breed Adult Natural Dog Food

T27 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Dog Food (for Small and Toy Breeds)

T28 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Dog Food (for Small and Toy Breeds)

Nutram Weight Control Dog I18 Nutram Ideal Solution Support® Weight Control Natural Dog Food
Nutram Active Dog

T23 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Dog Food

T25 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Dog Food

Nutram Grain-Free Salmon & Trout Dog Recipe T25 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Dog Food
Nutram Grain-Free Mini Salmon & Trout Dog Recipe T28 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Dog Food (for Small and Toy Breeds)
Nutram Grain-Free Turkey, Chicken & Duck Dog Recipe T23 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Dog Food
Nutram Grain-Free Mini Turkey, Chicken & Duck Dog Recipe T27 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Dog Food (for Small and Toy Breeds)

Kat Recepten

OUDE Nutram Recepten

NIEUWE Nutram Recepten

Nutram Urinary Care - Male Cat

S5 Nutram Sound Balanced Wellness® Adult Natural Cat Food

I17 Nutram Ideal Solution Support® Indoor Shedding Natural Cat Food

T22 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Cat Food

T24 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Cat Food

Nutram Senior Cat

S5 Nutram Sound Balanced Wellness® Adult Natural Cat Food

T22 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Cat Food

T24 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Cat Food

Nutram Adult Cat

S5 Nutram Sound Balanced Wellness® Adult Natural Cat Food

T22 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Cat Food

T24 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Cat Food

Nutram Finicky Indoor Cat I17 Nutram Ideal Solution Support® Indoor Shedding Natural Cat Food
Nutram Kitten S1 Nutram Sound Balanced Wellness® Natural Kitten Food
Nutram Sensitive Cat - Skin, Coat & Stomach I19 Nutram Ideal Solution Support® Sensitive Skin, Coat and Stomach Natural Cat Food
Nutram Weight Control Cat I12 Nutram Ideal Solution Support® Weight Control Cat Food

Nutram Grain-Free Turkey & Chicken Cat Recipe

T22 Nutram Total Grain-Free® Turkey, Chicken and Duck Natural Cat Food
Nutram Grain-Free Salmon & Trout Cat Recipe T24 Nutram Total Grain-Free® Salmon and Trout Natural Cat Food

Zijn alle recepten natuurlijk?

Ja! Ons voeding wordt geproduceerd met behulp van natuurlijke, gezonde ingrediënten, waarvan je vele kan vinden in uw lokale supermarkt. Enige uitzonderingen zijn onze toegevoegde vitaminen, mineralen en aminozuren, die er altijd voor zorgen dat het voedsel compleet en uitgebalanceerd is. Bij het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zal er een normale variatie in het profiel van de voedingsstoffen plaatsvinden. Aangezien huisdieren vertrouwen op een enkele voedingsbron om al hun behoeften te voldoen, zorgen wij ervoor dat ons voedsel altijd voldoet aan de minimale vereisten van deze belangrijke voedingsstoffen.

Is Nutram GMO-vrij?

Hoewel veel van onze ingrediënten GMO-vrij zijn en we ons uiterste best doen om hiervoor te zorgen bij nieuwe en innovatieve ingredienten, kunnen we geen garantie geven, aangezien onze dierlijke eiwitbronnen zoals, kalkoen en kip etc., niet altijd GMO gevoerd worden. Onze vleesproducten zijn afkomstig van geïnspecteerde facaliteiten die worden gebruikt voor menselijke consumptie. Dus we volgen dezelfde criteria als de kip in de supermarkt.

Zijn onze recepten gecertificeerd voor menselijke kwaliteit?

Nee, Nutram gebruikt alleen de hoogste normen voor het inkopen van onze ingrediënten, maar onze facaliteit is niet gecertificeerd voor menselijke kwaliteit. Dit betekent dat zelfs wanneer de aankoop van de bestandsdelen voor menselijke kwaliteit zijn we de mogelijkheid verliezen om dergelijke claims te maken zodra de huisdiervoeding geproduceerd wordt.

Bevat mijn nieuwe Nutram recept nog steeds de oude "Complete Solution"?

Nee, Nutram recepten bevatten niet langer de "Complete Solution". Hoewel veel van de ingrediënten die binnen de Complete Solution gebruikt werden, ook worden gebruikt in onze nieuwe recepten, zijn we van mening dat de Optimum Combinations™ meer voordelen bieden voor uw huisdier door de holistische kennis.

Welk gedeelte van de kip wordt er gebruikt in de recepten?

De maaltijden worden gemaakt door het koken van verse kip, waardoor het water verwijderd wordt van het vlees en het eiwit concentreert. Deze voedingsstofrijke ingrediënt voegt goed verteerbaar eiwit toe met een relatief laag vetgehalte en zorgen voor een goede smaak.

Het gedeelte dat van de kip wordt gebruikt voor de recepten is schoon kippenvlees of huid met of zonder been uit het gehele karkas van de kip. Met uitzondering van de veren, kop, poten en ingewanden.

Wat is onze natuurlijke kip smaak?

Deze toegevoegde natuurlijke smaak, werkt als een jus of kippenbouillon wanneer je eten aan het koken bent. Door een combinatie van verse kippenlever en natuurlijke vitamine E voor versheid smaakt de maaltijd voor uw huisdier plezierig.

Hoe staat het met de zoutgehalte in de Nutram recepten in vergelijking met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor een hond of kat?

De meeste dieren worden gevoedt met een uitgebalanceerd recept van droge brokken, soms aangevuld met gezonde traktaties. De Nutram-recepten zijn uitgebalanceerd voor de dagelijkse behoefte van uw hond of kat op bais van de AAFCO (Association of American Feed Control Officials) richtlijnen. Natrium is echter nodig voor veel belangrijke lichaamsfuncties van de waterbalans tot de gezondheid van het hart. Zout wordt toegevoegd aan de voeding om ervoor te zorgen dat de minimale hoeveelheid natrium voldoet aan de minimale eisen van de AAFCO.

Ik wandel elke dag met mijn hond, geldt dit als "actief" op de voedingsrichtlijnen?

Activiteitsniveau van huisdieren varieert met ras en leeftijd, maar de grafiek hieronder is een goed uitgangspunt:

Activiteitsniveau minder Actief Actief
Uren van activiteit 1-2 uren of activiteit per dag 3-5 uren of activiteit per dag

Voorbeeld van activiteitsniveau

Een wandeling voor en na het werk Spelen, zwemmen, meerdere wandelingen van minimaal een uur per dag of werkende honden

Kan ik wisselen tussen Grain-Free Turkey, Chicken, Duck en de Grain-Free Salmon & Trout?

We raden het niet aan om te wisselen tussen de Grain-Free recepten. Hoewel deze recepten zeer vergelijkbaar zijn zitten er toch kleine verschillen in, die de maag van uw huisdier kunnen beïnvloeden. Wanneer u toch wilt overschakelen tussen beide recepten raden wij u aan rekening te houden met een overgangsperiode zoals wij eerder hebben uitgelegd ten behove voor het welzijn en om uw huisdier gelukkig en gezond te houden

Heeft u een vraag?
Stuur ons een bericht.

Het verschil is onze Optimum CombinationsTM

Klik hier om er meer over te lezen